«Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο», δράση του κ. Χρ. Γιαννούκα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

«Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο», ήταν το μήνυμα που διαδόθηκε σήμερα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας με το μοίρασμα ενός δισέλιδου φυλλαδίου, που εμπεριείχε κανόνες ασφαλούς οδήγησης! Οι δράσεις ευαισθητοποίησης των χρηστών του οδικού δικτύου θα συνεχιστούν.

Η δράση αυτή για την Οδική Ασφάλεια ήταν πρωτοβουλία του κ. Γιαννούκα Χρήστου, ιδρυτή της διαδικτυακής ομάδας «Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο» και συμμετείχαν εθελοντές, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος του Συλλόγου Μελαμπιανών Αθήνας «Οι Τέσσερις Μάρτυρες».

Ο κ. Γιαννούκας, μέσω της ενασχόλησής του με την εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών και τη δια βίου μάθηση όλων όσων χρησιμοποιούν τον δρόμο (οδηγούς, πεζούς, ποδηλάτες), τα σεμινάρια με θέμα την οδική ασφάλεια σε παιδιά και την αρθρογραφία μου σε διαδικτυακές σελίδες μεγάλης εμβέλειας καλλιεργεί την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής παιδείας και μέσω διαδικτυακών ομάδων στα κοινωνικά δίκτυα με αποκλειστικό θέμα τη μείωση των θυμάτων από τα τροχαία δυστυχήματα, δημιουργεί ένα κύμα συνειδητοποίησης της αξίας τη ζωής μου και τη ζωής των συνανθρώπων μας στο δρόμο.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Επίσης, μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων αποπειράται να δημιουργήσει την ενσυναίσθηση ότι ο δρόμος δεν ανήκει σε κανέναν, είμαστε κομμάτι ενός συνόλου και οφείλουμε να φτάσουμε ασφαλείς στον προορισμό μας. Στόχοι μέσα από όλες τις δράσεις:

  • Η σωστή Οδική συμπεριφορά σώζει ζωές!
  • Οδηγώ με ασφάλεια, σέβομαι τους συνανθρώπους μου!
  • Η Οδική Ασφάλεια και η βελτίωση των συνθηκών στο δρόμο είναι κοινή ευθύνη όλων μας!
  • Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι πρωτίστης σημασίας για την ασφάλειά μας αλλά και των γύρω μας!
  • Η ασφαλής οδήγηση / μετακίνηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πανανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, την υγεία και την προσωπική ασφάλεια!
  • Ο δρόμος δεν είναι δικός μας. Δεν είμαστε μόνοι μας .Είμαστε κομμάτι ενός συνόλου και όλοι πρέπει να φτάσουμε ασφαλείς στον προορισμό μας.
  • Η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και οφείλουμε να το διαφυλάττουμε δίνοντας οι ίδιοι, πρώτοι απ' όλους, το καλό οδηγικό παράδειγμα μέσω της υπεύθυνης στάσης μας!

«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε εμένα». Οι περισσότεροι από εμάς λειτουργούμε με αυτό το σκεπτικό αγνοώντας όμως πως κανένας δεν είναι άτρωτος.

Τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν συμβαίνουν όμως συνέχεια!

(Χρ. Γιαννούκας - Εκπαιδευτής Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, πιστοποιημένος στην εκπαίδευση υποψήφιων και εν ενεργεία οδηγών Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Ένωσης Εκπαιδευτών Αθήνας και του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Νοτίου Αιγαίου Εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Κυκλοφοριακής Αγωγής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Οδικής Ασφάλειας Αρθρογράφος – Αναλυτής σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και μετακίνησης).

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Περισσότερα σε Άρθρα