Γαλλία: Κατάρρευση κτιρίων με τραυματίες στο Μπορντό

Κατάρρευση κτιρίων στη Γαλλία με τραυματίες
Pexels

Υπό άγνωστες, ακόμα, συνθήκες κατέρρευσαν τμήματα δύο κτιρίων, στη Μπορντό τηςς Γαλλίας.

Η κατάρρευση συνέβη αργά, το βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα, στο κέντρο της πόλης. Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν στο περιστατικό, αντίκρισαν μεγάλα τμήματα των κτιρίων να έχουν πέσει στο δρόμο, μπροστά τους. 

Τη στιγμή της κατάρρευσης, το πρώτο κτίριο ήταν άδειο από ενοίκους, καθώς διεξάγονταν εργασίες σε αυτό, στο δεύτερο βρίσκονταν 9 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Μεντούς. Μεταξύ των θυμάτων, ένας άνδρας ηλικίας 28 ετών τραυματίστηκε «πολύ σοβαρά». Ένας άνδρας 48 ετών και μια γυναίκα 38 ετών απομακρύνθηκαν από το σημείο φέροντας λιγότερο σοβαρά τραύματα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου. Άλλοι έξι άνθρωποι, που δεν είχαν τραυματιστεί, απομακρύνθηκαν με εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με έναν γείτονα, «γύρω στις 00.30, ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και νιώσαμε μια μικρή δόνηση στο τέλος». «Κατέβηκα κάτω, ήταν εντυπωσιακό».

Αν και τα αίτια των καταρρεύσεων είναι υπό διερεύνηση, ήδη οι έρευνες στρέφονται προς τις εργασίες που γίνονταν στο πρώτο κτίριο αλλά και στις καιρικές συνθήκες και το ρόλο που ίσως έπαιξαν ρόλο στο ατύχημα. 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε Διεθνή