Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων μέσω του ΕΣΠΑ

Μια ακόμα ευκαιρία που δίνει το ΕΣΠΑ θα αξιοποιήσει ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Σε πρόσφατη πρόσκληση του ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα της απορόφησης

κονδυλίων για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στο δήμο.

Το έργο θα αποτελέσει συνέχεια της πρότασης που υλοποιεί ο δήμος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

Στόχος είναι να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση, ενεργοβόρων κτιρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα θα δοθεί σε πολυδύναμες σχολικές μονάδες, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία Κρέστενας και Μακρισίων.

Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων θα εκμεταλλευτεί και μια δεύτερη πρόσκληση που αφορά τα δημοτικά κτίρια όπου σε αυτή την περίπτωση θα βρει εφαρμογή σε κτίριο που βρίσκεται στην κωμόπολη της Ανδρίτσαινας.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει την εφαρμογή του προγράμματος σε ενεργοβόρα κτίρια σε μελλοντική πρόσκληση.

Πράσινο φως για τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα

Ευχάριστα είναι τα νέα και από άλλο μέτωπο του ΕΣΠΑ για το δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Η πρόταση που κατέθεσε ο δήμος σχετικά με την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, αξιολογήθηκε θετικά και έλαβε έγκριση καθώς κρίθηκε συμβατή με τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος και θα προχωρήσει άμεσα.

Πηγή: ilialive.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις