Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2020 στο δήμο

Με την αποχώρηση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε χθες ο προϋπολογισμός του 2020 στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας έγινε με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρξε ευρεία διαβούλευση  με τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με τον προϋπολογισμό.

 Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διον. Μπαλιούκος, αναφορικά με την αποχώρηση της παράταξης του κ. Δημητρουλόπουλου, έκανε την εξής δήλωση:

«Η μείζονα μειοψηφία, δηλ ο κ. Δημητρουλόπουλος, μη έχοντας πρόταση και καμία συμμετοχή στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, ετράπη σε φυγή.

Στις δύο συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που θα ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού, προκειμένου να αποσταλεί στο παρατηρητήριο, ο εκπρόσωπος της μείζονος   μειοψηφίας που αναπλήρωνε τον κ. Δημητρουλόπουλο απλά διαφώνησε και το καταψήφισε.

 Ενώ στη δεύτερη συνεδρίαση μετά την σύμφωνη γνώμη από το παρατηρητήριο ο κ. Δημητρουλόπουλος ούτε καν εμφανίστηκε.

Σε προγενέστερο χρόνο κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εμφανίστηκε πάλι χωρίς πρόταση, χωρίς θετική συμβολή.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενη η στάση της προκειμένου να δικαιολογήσει την απραξία της στους λίγους οπαδούς που συνεχίζει να διαθέτει.

Όσον αφορά την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Δήμος μας από την 15/10/2019 αναμένει τις απαντήσεις φορέων προκειμένου να καταστεί δυνατή η συγκρότησή της. Αποκρύπτει ότι τα Τοπικά μας Συμβούλια (απελθόντα και νεοεκλεγέντα) συμμετείχαν με αποφάσεις τους στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού».

Πηγή: patrisnews.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις