Ο διοικητής του Νοσοκομείου απαντά με μέτρα για τα περιστατικά βίας

To τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάστηκαν τα περιστατικά έντασης στο Νοσοκομείο Αγρινίου με βιαιοπραγίες πολιτών σε βάρος ιατρών και εργαζομένων.

Πέρα από την αναστάτωση που προκλήθηκε από γιατρούς και εργαζόμενους-κυρίως- διακινήθηκε δυσαρέσκεια για τη στάση της διοίκησης για την οποία αναφέρεται πως δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.

Σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Τσώλης εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση με την οποία αφήσει πολλές αιχμές για  το Σωματείο Εργαζομένων και την πρόσφατη ανακοίνωση του.

Αφού δεν παραλείπει μια… κοινωνιολογική προσέγγιση των βίαιων περιστατικών κάνει γνωστά κάποια μέτρα όπως η αυστηρή τήρηση του ωραρίου των επισκεπτών και αυστηρά η παρουσία μόνο ενός συνοδού ανά ασθενή εκτός επισκεπτηρίου και δυο συνοδών εντός επισκεπτηρίου στους χώρους των κλινικών.

Παράλληλα  αποφασίστηκε η  τοποθέτηση πορτών στις κλινικές που θα ανοίγουν μόνο με ηλεκτρονικό σύστημα καρτών που θα εφοδιάζονται μόνο οι αρμόδιοι εργαζόμενοι.

Έκανε γνωστή εξάλλου τη  διαβεβαίωση  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας  για φυσική παρουσία της αστυνομίας μέσω καθημερινών  περιπολιών  «μιας και η ολοήμερη φυσική παρουσία  αστυνομικών στο Νοσοκομείο ως αποκλειστική  Υπηρεσία, που θα ήταν και η ιδανική λύση για την πρόληψη   των βίαιων συμπεριφορών,  είναι  απαγορευτική».

Η ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας                                  

Σε απάντηση της καταγγελίας του  Σ.Ε.Ν.Α. (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) σχετικά με τα περιστατικά των βίαιων συμπεριφορών εντός του Νοσοκομείου δηλώνουμε ότι:

Τα περιστατικά βίαιων συμπεριφορών (είτε με την μορφή απειλής ,είτε φραστικής βίας, ακόμα και χειροδικίας) δεν είναι τωρινά ούτε και πρωτόγνωρα, ούτε θα εκλείψουν. Ανάγονται στο παρελθόν και επαναλαμβάνονται δοθείσης της ευκαιρίας.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τον γενικό κανόνα εκδήλωσης βίαιων συμπεριφορών , δηλ. ότι η οποιαδήποτε μορφή βίας δεν καταργείται, είτε με την χρήση κατασταλτικών μηχανισμών είτε άλλων μορφών τιμωρίας.

Αναπαράγεται μέσα από την ίδιες συνθήκες που την δημιουργούν και που αυτές αναφέρονται στην ιδεολογία και τον πολιτισμό του ατόμου που εκδηλώνει βίαιες συμπεριφορές.

Για να εκλείψουν οι συνθήκες που αναπαράγουν τις βίαιες συμπεριφορές θα πρέπει να γίνει συνείδηση η  ιδεολογία της  αναγνώρισης και του  σεβασμού προς όλους σε επίπεδο κοινωνίας,  και ειδικότερα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, προς τους επαγγελματίες  που φροντίζουν για την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών, είτε αυτοί είναι Ιατροί είτε είναι Νοσηλευτές είτε άλλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Έως να γίνει αυτό,  η Διοίκηση του Νοσοκομείου  είναι υποχρεωμένη να μεριμνά για την ασφαλή διαβίωση και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον  όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση και μετά τα τελευταία βίαια  περιστατικά, έγινε συνάντηση ΤΗΝ 28/1/2020 του Διοικητή με τον Αστυνομικό Διευθυντή ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ και υπήρξε η διαβεβαίωση εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης  για φυσική παρουσία της αστυνομίας μέσω καθημερινών  περιπολιών, μιας και η ολοήμερη φυσική παρουσία  αστυνομικών στο Νοσοκομείο ως αποκλειστική  Υπηρεσία, που θα ήταν και η ιδανική λύση για την πρόληψη   των βίαιων συμπεριφορών,  είναι  απαγορευτική.

Πηγή: agrinionews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις