Επιτροπή παρακολούθησης του Έργου του Αναβάλου και Απογραφή Πυρασφάλειας στο Μπίστι

Ορισμός Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου του Αναβάλου και Επιτροπής Απογραφής Πυρασφάλειας στο Μπίστι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας σε συνεδρίασή του την 10η Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα την συγκρότηση δύο επιτροπών, κατόπιν προτάσεως και σχετικής εισηγήσεως του Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου Γιάννη.

Η πρώτη επιτροπή έχει σκοπό την παρακολούθηση και το συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου το νερό του Αναβάλου να φτάσει στο Δήμο Ερμιονίδας.

Είναι επταμελής και αποτελείται από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο Γιάννη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Σφυρή Δημήτρη, Λάμπρου Τάσο και Τόκα Τάσο και τους δημότες κ.κ. Δημαράκη Αθανάσιο (ελεύθερο επαγγελματία), Κόντο Δημήτριο (αγρότη) και Μέλλο Κωνσταντίνο (δικηγόρο και Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Θερμασία Δήμητρα”).

Το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας, έχει ενταχθεί από τις 2 Ιουλίου 2019 στη Δράση “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 68.350.000,00 €.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και θα πιέζει συντονισμένα, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου.

Έτσι για πρώτη φορά θα υπάρξει από τον Δήμο Ερμιονίδας μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια παρακολούθησης και προώθησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την αναβάθμιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της απειλούμενης με ερημοποίηση Ερμιονίδας.

Μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα η επιτροπή θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα, όπου οι μελετητές θα παρουσιάσουν την μελέτη του έργου και θα γίνει ενημέρωση των δημοτών για τα στάδια της εξέλιξής του.

Η δεύτερη επιτροπή έχει σκοπό την απογραφή της κατάστασης των μέσων πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στο Μπίστι της Κοινότητας Ερμιόνης.

Είναι πενταμελής και αποτελείται από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Τσεγκή Γιώργο (ορίστηκε Πρόεδρος της επιτροπής), τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κουτούβαλη Δαμιανό και Δρούζα Χρήστο, τον

Κοινοτικό Σύμβουλο Ερμιόνης κ. Φραϊδάκη Μιχάλη και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Πασιαλή Βασίλη.

Το πευκόφυτο άλσος στη χερσόνησο Μπίστι της Κοινότητας Ερμιόνης είναι μια περιοχή άπειρου φυσικού κάλλους, με τεράστια αρχαιολογική και πολιτιστική αξία.

Το σύστημα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του είναι προβληματικό και πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα ώστε να γίνει πλήρως λειτουργικό.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Ερμιονίδας

Πηγή: argonafplia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις