Έργα ΕΣΠΑ: "Καλός συντονισμός για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ"

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις φορέων που υλοποιούν δράσεις στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ με συμμέτοχη του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ήρθε η σειρά του Ηρακλείου.

"Ήρθαμε να ενημερώσουμε όλους τους φορείς για την πορεία υλοποίησης του συνόλου των έργων του ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου, αλλά να δούμε και την προετοιμασία για την επόμενη περίοδο. Αυτές οι συναντήσεις βοηθούν όλους τους φορείς για να μην υπάρξουν προβλήματα" σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης.

Όπως παρατήρησε, "υπάρχουν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και έχουμε διάφορα προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε".

Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να απορροφήσει την εφετινή χρόνια 75 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ "και να απορροφά 75 εκατομμύρια μέχρι το 2023" ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ".

Παράλληλα, συνέχισε ο ίδιος "πρέπει να δούμε την προετοιμασία για εντάξεις έργων, για μελέτες που πρέπει να έχουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν προσκλήσεις και να έρχεται μόνο μια πρόταση!"

Ο Περιφερειάρχης βάζει σε πρώτη μοίρα το συντονισμό όλων "και εν όψει της αλλαγής του 44/12, ενός νόμου που πήγε πίσω πολλά έργα. Η γραφειοκρατία που έβαλε είχε ως αποτέλεσμα επί ενάμιση χρόνο να μην δημοπρατηθεί κανένα έργο".

Ο κ. Αρναουτάκης αισιοδοξεί, ότι "με τις συναντήσεις που έχουν γίνει με τον κ. Καραμανλή αυτός ο νόμος θα αλλάξει προς το καλύτερο".

"Το στοίχημα κερδίζεται μόνο εάν υπάρξει καλή συνεργασία", υποστήριξε ακόμα.

Πηγή: cretalive.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις