Κικίλιας: Η συμπεριφορά των καρναβαλιστών μπορεί να αποβεί μοιραία

Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, επεσήμανε την Πέμπτη το πρωί κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας, παρά την κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε τις επίσημες εκδηλώσεις.

«Με αφορμή αυτό που έγινε από κάποιους στα καρναβάλια, να αναρωτηθούν ξανά για τη συμπεριφορά τους», σχολίασε χαρακτηριστικά για τους «επαναστάτες» του τελευταίου Σαββατοκύριακου της Αποκριάς στην Πάτρα, ενώ ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πάτρας, προτίμησε να μην απαντήσει.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και τους κανόνες των ειδικών και να τους έχουν εμπιστοσύνη. «Ας αναλογιστεί ο καθένας λοιπόν που έχει στην οικογένειά του τον παππού του, τη γιαγιά του, που έχει ανθρώπους οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι, που έχουν ενδεχομένως μεταμοσχευθεί ή έχουν χρόνια προβλήματα, ότι αυτοί πρέπει να στηριχθούν πρώτοι απ’ όλους», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «για την προσπάθεια που καταβάλλουν» και κάλεσε όλους για μια ακόμη φορά να τηρούν τους «κανόνες και τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν χειριστεί παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν». Ο υπουργός μετέβη στο ΓΝΑ «Γεννηματάς» για να παρευρεθεί στην παρουσίαση του κυτίου απομόνωσης ύποπτων κρουσμάτων που στήθηκαν στο νοσοκομείο.

Κοντέινερ σε νοσοκομεία για τα ύποπτα κρούσματαΣτον προαύλιο χώρο του ΓΝΑ «Γεννηματάς» έχει τοποθετηθεί ένα κοντέινερ με δύο κρεβάτια και τουαλέτες και αναμένεται να στηθεί ακόμη ένα, όπου ο γιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά.

Στόχος είναι να λειτουργήσει το «isolation box», όπως ονομάζεται (κυτίο απομόνωσης) στην εφημερία της Πέμπτης του νοσοκομείου. «Ο,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθείται στα isolation boxes, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες, ο ασθενής, αν έχει ανάγκη νοσηλείας, θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι, θα τίθεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα», είπε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του «Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος. To isolation box στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την εταιρεία Intrakat για την προσφορά των κοντέινερ που μετατρέπονται σε σημεία διαλογής και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Πηγή: .protagon.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις