«Αιχμή του δόρατος» η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας!

Στην υλοποίηση οργανωμένου σχεδίου με «αιχμή του δόρατος» την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, «προχωρά» ο δήμος Ήλιδας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την περασμένη Τετάρτη με την εμφάνιση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατέφτασε χθες στην Αμαλιάδα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, μέλη της Δημοτικής Αρχής και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση.

Τέθηκαν όλα όσα έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου Ήλιδας, σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών και έγινε και μια πρώτη συζήτηση για τον ουσιαστικό ρόλο που οφείλει και θα διαδραματίσει η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Αποφασίστηκε δε, η πραγματοποίηση συνάντησης χθες βράδυ με τους συντελεστές του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ώστε από κοινού να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για τις δράσεις που θα αναληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σχέδιο για την περαιτέρω πορεία

Σε δηλώσεις του, μετά την σύσκεψη, ο δήμαρχος Ήλιδας επεσήμανε : «Μετά τη συνεργασία που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, στάλθηκε στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του οργανισμού, προκειμένου να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες και να συντονίσουμε την από τώρα και μετά πορεία μας.

Ο Δήμος Ήλιδας από την πρώτη στιγμή, συγκαλέσαμε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο και με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, προσπαθήσαμε να κατευθύνουμε τους δημότες μας, για την σωστή προφύλαξή τους έναντι του ιού. Δημιουργούμε ένα σχέδιο που θα κατευθύνει την περεταίρω πορείας μας. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι ο κεντρικός άξονας αυτού του σχεδίου.

Πιστεύω τις επόμενες ημέρες να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις και για την υλοποίηση του σχεδίου που στόχο έχει την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε αλλά και τη μετέπειτα πορεία του νοσοκομείου μας».

«Αρνητικές» οι περισσότερες επαφές των κρουσμάτων

Εν’ τω μεταξύ, ενθαρρυντική χαρακτηρίζεται η κατάσταση από τον δήμο Ήλιδας σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων της πλειοψηφίας των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τα βεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, τα οποία μέχρις ώρας είναι αρνητικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Για την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα, από χθες το πρωί οι Δημοτικές Υπηρεσίες και οι δομές όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, άρχισαν να επαναλειτουργούν για να εξυπηρετούν δημότες αποκλειστικά για έκτακτα και επείγοντα ζητήματα.

Απαραίτητα προληπτικά μέτρα

Τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου από τον κορωναϊό συνεχίζονται, στην προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Απολυμάνθηκαν, με πρωτοβουλία του δήμου, οι χώροι όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, παραμένουν κλειστές και οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει και το Υπουργείο Υγείας για προληπτικούς λόγους για δύο εβδομάδες.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για ειδικές περιπτώσεις, ώστε να μη μείνουν ακάλυπτα τα άτομα που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, ενώ το ΚΑΠΗ θα παραμείνει κλειστό.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και συνεργασία, αυτές τις δύσκολες ημέρες, αποφεύγοντας το συνωστισμό στους δημόσιους χώρους και να λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις προσωπικής Υγιεινής για τη δική τους προστασία και την προστασία των οικογενειών τους.

Καλούμε τις Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε κοινόχρηστους χώρους να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα Δημόσιας Υγιεινής.

Είναι η περίοδος που θα πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να τηρούμε πιστά, συνετά και με ψυχραιμία τις οδηγίες που έχουν ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να προφυλάξουμε τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους νοσηλευόμενους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που βρίσκονται εκούσια σε περιορισμό στο σπίτι τους, ανταποκρινόμενοι με αίσθημα υψηλής ευθύνης στην έκτακτη αυτή ανάγκη, καταδικάζοντας κάθε μεμονωμένη συμπεριφορά ρατσιστικού τύπου.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων μας χρειασθούν, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες δομές Υγείας και θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη ενημέρωση με κάθε τρόπο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου Ήλιδας», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση από τον δήμο.

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης και τα μέλη του συλλόγου συνεχίζουν εντατικά την ενημέρωση των πολιτών και των ευπαθών ομάδων για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Ο κ. Τσαούσης επεσήμανε ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη και ευχάριστη, ωστόσο κάλεσε τους κατοίκους να παραμένουν ψύχραιμοι και να προφυλάσσονται, χωρίς να κάνουν μπούλινγκ σε όσους νοσούν, προσθέτοντας ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η τοπική κοινωνία απαιτείται ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και συνοχή.

Πηγή: patrisnews.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις