Τρίτη δέσμη μέτρων: Τρίμηνη αναστολή δόσεων δανείων - Ακέραιο το Δώρο Πάσχα

Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσαν, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στην Πολιτική Προστασία θα λάβουν μεταξύ άλλων το δώρο του Πάσχα στο ακέραιο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας, δήλωση στην οποία προέβη και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται μέσα στις κατηγορίες των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό θα μπορούν να προβούν σε αναστολή πληρωμής για τρεις μήνες ή να προχωρήσουν σε πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρξουν επιπλέον ενοχλήσεις σε δανειολήπτες» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την αγορά μασκών και αντισηπτικών υπάρχουν συνεργεία ελέγχου ήδη από χθες, προκειμένου να μην υπάρχει παράλογη αύξηση τιμής των προϊόντων» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια.

«Στόχος μας είναι όταν περάσει η επιδημία, να βάλουμε μπρος για την ελληνική οικονομία» δήλωσε τελικώς ο κ. Γεωργιάδης.

«Απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής και οικονομικής προστασίας» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Το ποσό των 800 ευρώ που λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας. Το ποσό αυτό θα λάβουν και όσοι από 1η Μαρτίου εξαναγκάστηκαν να απολυθούν.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα διευκρίνισε ότι θα καταβληθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζομένους και γι' αυτό «δίνουμε τη δυνατότητα η καταβολή να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις».

«Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να πηγαίνουν στις τράπεζες να ενημερώσουν τα βιβλιάρια τους, καθώς θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις στο λογαριασμό τους» δήλωσε κλείνοντας ο κ. Βρούτσης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις