Μεταφορά μεταναστών, μέσω Aqua Blue, στην Καβάλα

Λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020 κατέφτασε στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας “Απόστολος Παύλος” το οχηματαγωγό πλοίο “Aqua Blue”, το οποίο εκτέλεσε το δρομολόγιο Λαύριο – Σάμος – Χίος – Λέσβος – Καβάλα.

Το “Aqua Blue” μετέφερε περίπου 600 μετανάστες (590, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική σύμβαση που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του ελληνικού δημοσίου), οι οποίοι και αποβιβάστηκαν στο πλοίο από τα νησιά από τα οποία πέρασε νωρίτερα.

Τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι ήταν πολύ αυστηρά. Δώδεκα (12) λεωφορεία περίμεναν για να παραλάβουν τους μετανάστες, οι οποίοι έφεραν μάσκες και, αφού θερμομετρήθηκαν, επιβιβάστηκαν ανά πέντε (5) στα οχήματα.

Ο τελικός προορισμός τους είναι το κλειστό κέντρο φιλοξενίας στο Κλειδί Σερρών.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική μεταφορά μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου προς την Καβάλα. Με βάση την προαναφερθείσα σύμβαση- εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί και ένα ακόμα δρομολόγιο -αυτή τη φορά για τους 193 μετανάστες που κατέφτασαν στην Κέα με το τουρκικό δεξαμενόπλοιο «DORDUNCU», το οποίο προσάραξε στις αρχές της εβδομάδας στο νησί.

 

Πηγή: kavala-portal.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις