Ηλίας Μόσιαλος: Μη σπέρνετε πανικό - Ο χανταϊός δεν είναι νέος ιός

Σύμφωνα με το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όχι όμως από κορονοιό, αλλά από τον χανταϊό hantavirus. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 πρόκειται για έναν ιό ο οποίος προκαλεί οξεία αναπνευστική νόσο.

Αναρτήσεις, κοινοποιήσεις και τραγελαφικά σχόλια "έριξαν" το Facebook και το Twitter. Mε μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο καθηγητής (Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE) και πολιτικός κ. Ηλίας Μόσιαλος έκανε την τοποθέτησή του σχετικά με τον χανταϊό, ο οποίος υπάρχει δεκαετίες.

Δείτε την ανάρτηση: 

"Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο για το θάνατο Κινέζου από Hantavirus. Έχει πάνω από 11,000 προωθήσεις η ανάρτηση από το hellasjournal. Παρότι ο Ηantavirus αναφέρεται σε μια επικίνδυνη οικογένεια ιών, δεν είναι συγκρίσιμος με τον κορονοϊο και δεν είναι τόσο επικίνδυνος. Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιός, είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες και ενδεχομένως ενεργός για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, κολλάει μόνο με την κατάποση και βρώση των σωματικών υγρών ποντικών ή αρουραίων, και είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής εμβολίων. Τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των ανθρώπων, εν μέσω κρίσης κορονοϊού, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες, και είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό άγχος στους ανθρώπους που ήδη ανησυχούν για τις πανδημίες".

Περισσότερα σε Ειδήσεις