Έρχονται 111 νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Έρχονται 111 νέοι εργαζόμενοι. Στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας.

 

Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενισχύονται ακόμη περισσότερο μιας και, όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, την επόμενη εβδομάδα θα πιάσουν δουλειά 111 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Οπως αναφέρει ο κ. Μπέζος, η απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη προβλέπει για το Νοσοκομείο Καλαμάτας 64 άτομα και για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας 45 άτομα.

Επιπλέον, βγήκε το ΦΕΚ διορισμού της παθολόγου-ογκολόγου που επίσης αναμένεται να ξεκινήσει εργασία τις επόμενες μέρες.

Από το πρώτο πακέτο των 40 προσλήψεων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν αναλάβει εργασία 25 νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και 15 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Οσον αφορά τη συλλογή αίματος, χθες οι εθελοντές της Μεσσηνίας για 3η συνεχιζόμενη μέρα δώρισαν 40 φιάλες αίμα, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Στο μεταξύ, χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας παραχώρησε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 2 παρακλίνιους αναπνευστήρες με στόχο να γίνουν λειτουργικές και οι 6 κλίνες ΜΕΘ (από 4 σήμερα).

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η συμπαράσταση της Εκκλησίας αλλά και φορέων προς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι σημαντική. Ετσι μετά τη δωρεά του Δικηγορικού Συλλόγου με το ποσό των 3.000€, την Τρίτη ακολούθησε δωρεά του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Μεσσηνίας με το ποσό των 10.000€, ενώ και ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Ξαναρχίζω αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 1.000€ για την αγορά ειδών ατομικής προστασίας για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Οπως τονίζει ο Γιώργος Μπέζος, έχει συνεχή επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο της Μεσσηνίας και τον πρόεδρό του Δημήτρη Τζωρτζίνη, ενώ μέλη του συλλόγου-ιδιώτες ιατροί έχουν εκδηλώσει εγγράφως την απόφασή τους να προσφέρουν εθελοντικά.

“Αυτές τις δύσκολες στιγμές κάθε βοήθεια και κάθε διάθεση εθελοντικής προσφοράς από ιδιώτες ιατρούς της Μεσσηνίας, όπως επίσης και από νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας, προς τα Νοσοκομεία μας -Καλαμάτας και Κυπαρισσίας- είναι πολύτιμη” σημειώνει σε ανάρτησή του ο Γ. Μπέζος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις