Δρομολογείται η νέα χάραξη του Αμαριώτικου δρόμου

Ένα μεγάλο έργο ζωτικής σημασίας για το Ρέθυμνο δρομολογεί αυτή την περίοδο η περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε  η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή.

Ο λόγος για τη νέα χάραξη του Αμαριώτικου δρόμου που θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και το σύνολο του νομού.

Ήδη το περιφερειακό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του «άναψε» το «πράσινο φως» για την υποβολή του σχετικού φακέλου (δηλαδή, την επικαιροποιημένη μελέτη που κατέθεσαν οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου) στην Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται, αμέσως μετά η Διαχειριστική Αρχή και ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα αξιολογήσουν τον φάκελο και μόλις δώσουν το τελικό «ok» το πρώτο τμήμα του έργου θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης.

Το έργο της κατασκευής του Αμαριώτικου δρόμου είναι: «Ρέθυμνο – Απόστολοι – Μάνδρες», δηλαδή, εκτείνεται από το Ρέθυμνο μέχρι και το νοτιότερο άκρο της πρώην επαρχίας.

Ωστόσο, η πρώτη φάση του αφορά στο τμήμα του δρόμου από το Ρέθυμνο μέχρι και το φράγμα των Ποταμών, προϋπολογισμού σχεδόν 14 εκατομμυρίων ευρώ. «Μιλάμε για μία νέα χάραξη που θα είναι ανατολικότερα της σημερινής», σχολίασε χαρακτηριστικά η Μαίρη Λιονή.

Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπονται μεταξύ άλλων η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, αλλά και η κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων σύνδεσης με το υπάρχον τοπικό οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου προς το Γιαννούδι, ενός ακόμα ισόπεδου κόμβου προς τις Πρασσές και ενός τελευταίου ισόπεδου κόμβου προς την Μύρθιο.

Επίσης, προβλέπεται να γίνουν εργασίες και για την «θωράκιση» της περιοχής από τις βραχοπτώσεις, φυτεύσεις δένδρων και δίκτυο άρδευσης, καθώς και οδοφωτισμός στους ισόπεδους κόμβους.

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις