Στήριξη ζητά μέσω επιστολής ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ιθάκης

Στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις ζητάει με επιστολή του προς το Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ιθάκης, και στην οποία γράφει τα εξής:

«Εμείς οι επαγγελματίες της Ιθάκης, όπως βέβαια και όλης της Ελλάδας γινόμαστε καθημερινά κοινωνοί των εντεινόμενων κλυδωνισμών της αγοράς, ως απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία η κρίση αυτή αναμένεται να κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα, με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς δύο μήνες τουλάχιστον, γεγονός που αναπόφευκτα θα βαθύνει την κρίση και θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα της.

Οι συνέπειες θα πλήξουν όλους τους κλάδους άλλους πιο πολύ και άλλους πιο λίγο. Η τουριστική σεζόν ήδη έχει τελειώσει, όλες οι τουριστικές εταιρίες έχουν ακυρώσει για την σεζόν 2020 ξένες και ελληνικές. Βγαίνοντας από έναν δύσκολο χειμώνα ίσως το πιο δύσκολο τα τελευταία 20 χρόνια, πάμε επιτόπου στον επόμενο, χωρίς την οικονομική ανάσα της μικρής μας καλοκαιρινής σεζόν βάζοντας έτσι την βιωσιμότητα μας σε αμφισβήτηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θέλουμε να είστε δίπλα μας όπως και είστε κάθε φορά που το ζητάμε και όλοι μαζί σαν σύνολο να βγούμε από όλο αυτό. Ζητάμε την στήριξη και την κατανόηση στα εξής.

  • Μείωση στα δημοτικά τέλη  
  • Να δοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι χωρίς χρηματικό αντίτιμο για την σεζόν 2020
  • Αλλαγή χρέωσης τιμολογίων νερού από επαγγελματικό σε οικιακό
  • Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δόσεων, να μην χάνεται η ρύθμιση να μένει ενεργή
  • Επιχειρήσεις που διακόπτουν η περιορίζουν την λειτουργία τους να απαλλάσσονται από τα ανάλογα τέλη
  • Επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους να απαλλάσσονται του δημοτικού τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και τέλους παρεπιδημούντων 1ο, 2ο, 3ο τριμήνων 2020»

Πηγή: ithacanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις