Λένε «όχι» σε δομή καραντίνας στη Λευκωνιά

Την κατηγορηματική τους άρνηση να δεχτούν τη δημιουργία δομής καραντίνας στην ευρύτερη περιοχή του Καρφά, αποτυπώνουν 650 κάτοικοι και επιχειρηματίες του Καρφά, της Αγίας Ερμινόνης, του Μέγα Λιμνιώνα, του Κάμπου και της Λευκωνιάς μέσα από ανοιχτή επιστολή τους προς τις αρχές του νησιού.

Στην επιστολή, παρότι δεν θίγουν το ζήτημα της αναγκαιότητας δομής καραντίνας, εστιάζουν στο γεγονός ότι τόσο η ευρύτερη περιοχή του Καρφά όσο και του Κάμπου είναι «δύο περιοχές που για πλείστους λόγους οφείλουμε να διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού για την ιδιαίτερη σημασία που έχουν για το νησί μας».

Οι υπογράφοντες, εκτός των άλλων επαναλαμβάνουν την ανησυχία τους ότι η συγκεκριμένη δομή θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και θα μετεξελιχθεί σε δομή ασύλου, παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά τόσο του Δημάρχου όσο και του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη ότι θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια η μίσθωση του ακινήτου.

Τέλος καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο Χίο να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την πρόσφατη κατά πλειοψηφία απόφασή του ενώ καλούν το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί η δημιουργία χώρου καραντίνας στη συγκεκριμένη περιοχή θα προσφύγουν δικαστικά.

Πηγή: politischios.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις