Ημέρα τηλεδιασκέψεων για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Σε τρεις τηλεδιασκέψεις συμμετείχε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Η πρώτη αφορά τους Περιφερειάρχες με τους εθνικούς κλαδικούς φορείς των τουριστικών επιχειρήσεων, η δεύτερη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας κι η τρίτη με τους εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Περιφέρειας (ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί και Δικηγορικοί Σύλλογοι).

Τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ με τους φορείς του τουρισμού

Την αποφασιστική στήριξη του τουριστικού κλάδου της χώρας ζήτησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τους φορείς του τουρισμού, με στόχο να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Η συζήτηση με τους Περιφερειάρχες έγινε με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Ρέτσου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρου Βασιλικού, και του Προέδρου της Aegean, Ευτύχη Βασιλάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών) που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.

Επίσης αποφασίστηκε «ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των Περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές». Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους Περιφερειάρχες για την κατάσταση.

Οι παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

Στην 7η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ο Φάνης Σπανός, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Καραγιάννης, και ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Μίχαλος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων, τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αφορούσαν τις παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, τα άμεσα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και οι έως τώρα ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης και Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης.

«Η επόμενη μέρα σαφώς προδιαγράφεται δύσκολη, οι συνέργειες μεταξύ όλων απαιτούνται ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας για την επάνοδο στη “νέα κανονικότητα”, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

«Όλα μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με τα προβλήματα, την υφιστάμενη κατάσταση, τους στόχους και κυρίως τα μέτρα που λαμβάνουμε, ή ζητούμε από το κεντρικό κράτος», σημείωσε απ’ την πλευρά του ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις