Επίδομα σε ανέργους που θα απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες

Δεκτή έγινε από τη κυβέρνηση η εισήγηση έντεκα Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και του Θέμη Χειμάρα, για χορήγηση κινήτρων μέσω ΟΑΕΔ σε ανέργους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.

Οι Βουλευτές είχαν καταθέσει σχετική Ερώτηση στις 27 Απριλίου προς τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε –κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- ότι θα συνεχίσει να χορηγείται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε όσους ανέργους αποφασίσουν να δουλέψουν στα χωράφια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται κανονικά στους ανέργους που θα εργαστούν σε αγροτικές εργασίες με εργόσημο και για λίγα μεροκάματα.

Έτσι, οι άνεργοι θα παίρνουν και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία, μέσω του εργόσημου, και το επίδομα ανεργίας. Συνεπώς, δεν θα χάνεται το επίδομα, όπως γίνεται σήμερα απ’ τη στιγμή που ένας άνεργος βρίσκει εργασία.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα μέτρο που αποτελεί στήριξη των ανέργων και του πρωτογενή τομέα, αφού οι αγρότες έχουν ανάγκη από εργάτες γης. Έτσι, στηρίζεται ο αγροτικός τομέας, που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τον κορονοϊό.

Πηγή: stereanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις