Ουρές στα ΑΤΜ στη Λέσβο - Πεταμένες μερίδες φαγητών

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται θα υποβληθούν σε εξετάσεις όλοι οι μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως σε τυχαίο έλεγχο, δύο εξ αυτών αποδείχθηκαν θετικοί στον covid.

Του Γιώργου Σόμπολου

Πρόκειται για μετανάστες που έφτασαν το Σάββατο και την Κυριακή στο νησί, από την Τουρκία. Το μόνο θετικό, σχολίαζαν αστυνομικοί, είναι ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν μεταφέρθηκαν στη Μόρια για προληπτικούς λόγους και να τελικά που αποδείχθηκε σωτήριο για τον υφιστάμενο καταυλισμό.

Ουρές στα ΑΤΜ - εκατοντάδες πεταμένα φαγητά κάθε μέρα.

Όπως αποκαλύπτονται από τις εικόνες υπάρχουν πεταμένες μερίδες φαγητών, που δεν έχουν καν ανοιχθεί. "Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, δεν μας εκπλήσσει και υπάρχει εξήγηση για αυτό", σχολίαζαν αξιωματικοί αναφερόμενοι στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει σήμερα η kedenews.gr.

Φαγητά που δεν έχουν καν ανοιχθεί βρίσκονται πεταμένα σε δρομάκια αλλά και στα σκουπίδια του καμπ της Μόριας. Την ίδια ώρα δηλαδή που πολλοί διαμαρτύρονται καθημερινά ότι το φαγητό δεν επαρκεί, οι σημερινές εικόνες πραγματικά δημιουργούν απορίες.

Μια απλή εξήγηση, σχολίαζε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ, είναι αυτή η φωτογραφία. Μετανάστες περιμένουν στην ουρά να "σηκώσουν" χρήματα από ένα εκ των καινούργιων ΑΤΜ που τοποθετήθηκαν έξω από τον καταυλισμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτή είναι σε καθημερινή βάση η εικόνα έξω από τα ΑΤΜ. Λόγω της καραντίνας, οι μετανάστες παραμένουν περιορισμένοι εντός του καμπ με αποτέλεσμα να αγοράζουν φαγητά και άλλα προϊόντα από παράνομα μίνι μάρκετ που βρίσκονται, τόσο στον επίσημο, όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό.

Οι τιμές φυσικά είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και διπλάσιες από το κανονικό, ενώ σε αυτά τα μικρά πολυκαταστήματα, μπορεί κάποιος να βρει, σχεδόν τα πάντα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις