Τρία εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια στο νησί

Χώρους για να στεγαστούν τρία εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια σε Κερί, Άγιο Λέοντα και Καταστάρι αποφάσισε να παραχωρήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που κατέθεσε στο Δήμο Ζακύνθου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Χρήστος Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Καλογερόπουλος είπε ότι σύντομα θα υπάρξει διάταξη από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την ίδρυση κλιμακίων σε όλη τη χώρα για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Ευτυχώς, στο νησί βρέθηκαν γρήγορα οι χώροι, εξοπλίστηκαν και με την απόφαση του Δ.Σ. παραδόθηκαν στην Π.Υ.

Ο Δήμαρχος είπε στην εισήγησή του ότι ο Διοικητής έκανε μία πολύ σημαντική πρόταση και πως η λειτουργία τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των πυρκαγιών. Από την πλευρά του, ο κ. Καλογερόπουλος είπε ότι θα υπάρχει στα χωριά αυτά προσωπικό και όχημα επί 24ωρου βάσεως και πως οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε όλο το νησί για να υπάρχει πιο άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στα ορεινά.

Επίσης, το βράδυ θα γίνονται κανονικά οι περιπολίες. Ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια του προσωπικού, ο Διοικητής απάντησε ότι υπάρχει ο απαραίτητος στόλος για να καλυφθούν οι ανάγκες. Το κλιμάκια θα στεγαστούν στα κοινοτικά γραφεία Κερίου και Αγίου Λέοντα και στα ΚΕΠ Κατασταρίου.

Τα κλιμάκια θα στελεχωθούν με εποχικούς, αλλά και μόνιμους πυροσβέστες και οχήματα, με στόχο την καλύτερη κάλυψη και πιο άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περιστατικά πυρκαγιών.

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις