Ο δήμος εγκαθιστά υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Στην εγκατάσταση υποδομής δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο δήμος Λαμιέων στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενθαρρύνοντας έτσι τις μετακινήσεις στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα που δε ρυπαίνουν και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο ένας σταθμός θα λειτουργεί στο Δημαρχείο, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού, και ο δεύτερος στην Πλατεία Λαού. Προς το παρόν θα χρησιμοποιούνται από τα Δημοτικά ηλεκτρικά οχήματα και με τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου το επόμενο διάστημα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους δημότες ή τους διερχόμενους, καθιστώντας την πόλη πρωτοπόρα στις υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του Δήμου είναι στο άμεσο μέλλον η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και σε μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, φιλικές προς το περιβάλλον και πιο αθόρυβες, σε απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, σε πολύ χαμηλό κόστος κίνησης, μηδενικά επίπεδα ηχορρύπανσης και περισσότερο οικονομικά μέσα μεταφοράς.

Πηγή: stereanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις