Κλινική έρευνα στο Νοσοκομείο Ναυπλίου με το εμβόλιο της φυματίωσης (video)

Κλινική έρευνα στο Νοσοκομείο Ναυπλίου με το εμβόλιο της φυματίωσης.

Σημαντική κλινική ερευνά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου με το εμβόλιο της φυματίωσης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 6 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντινος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Παναγιώτης Γκανάς Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής της Ν.Μ. Ναυπλίου και ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Γιαμαρέλλος για την κλινική έρευνα στην οποία συμμετέχει το Νοσοκομείου Ναυπλίου με το εμβόλιο της φυματίωσης και κατά πόσο αυτό μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο της φυματίωσης έχει εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου 2020 από το Αττικό Νοσοκομείο.

 

Ο εμβολιασμός

 

Οι ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός αυτός είναι αποτελεσματικός προέρχεται από μελέτη που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020 στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο σε 200 άτομα υπό το συντονισμό του Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελου Γιαμαρέλλου.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αξιολογήθηκαν από ομάδα ειδικών επιστημόνων από το εξωτερικό και κατατέθηκαν πριν λίγες ημέρες στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτά, όσοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της φυματίωσης είχαν ως και 80% μικρότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

 

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν την ελπίδα ότι ο εμβολιασμός για τη φυματίωση μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» προστασίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου κατά του κορωνοϊού.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε 4 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης, της Ημαθίας, της Πτολεμαϊδας, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.

Σε κάθενα και σε καθεμιά που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν θα γίνεται πρώτα μέτρηση των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι εκτεθεί τον ιό.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Περισσότερα σε Ειδήσεις