Συνάντηση Τζιτζικώστα - Χαρδαλιά: Νέος πυροσβεστικός σταθμός του χρόνου στη Θεσσαλονίκη

Σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλα τα απαραίτητα μέσα στο αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ αναμένεται μεταφερθεί στις αρχές Ιουλίου η 2η ΕΜΑΚ. Το παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά το πέρας της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε του χρόνου στην αντιπυρική περίοδο η δουλειά που καλύπτει στον αστικό ιστό η ΕΜΑΚ να καλυφθεί με ένα νέο πυροσβεστικό σταθμό», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των κκ Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά βρέθηκε η πανδημία του κορoνοϊού, το σχέδιο για την αντιπυρική περίοδο και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία.  Αν δεν ήταν ο κ. Χαρδαλιάς στον συγκεκριμένο ρόλο η Ελλάδα δεν θα είχε ανταποκριθεί με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το πρώτο κρούσμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η αντιμετώπιση ήταν υποδειγματική», σημείωσε στην τοποθέτηση του ο κ. Τζιτζικώστας.

«Στη συζήτησή μας απασχόλησε το ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού και το επόμενο διάστημα καθώς εισερχόμαστε στην τουριστική περίοδο. Ως η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο εισερχόμενο ρεύμα τουρισμού έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση, να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Αποφασίσαμε τα βήματα τα οποία και η Περιφέρεια θα κάνει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συνδράμει το έργο της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και το έργο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύσκεψη την Κυριακή υπό τον Χαρδαλιά στη Χαλκιδική για την αντιπυρική περίοδο

Την ερχόμενη Κυριακή στις 18:30 θα γίνει σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους δημάρχους, την Πυροσβεστική, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής στον Πολύγυρο για την θωράκιση της περιοχής ενόψει του καλοκαιριού, ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας. «Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει.

Κάναμε μία συζήτηση για το πώς θα συντονιστεί καλύτερα η Πολιτική Προστασία ενόψει της αντιπυρικής περίοδο. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 θα γίνει σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να συντονιστεί καλύτερα το έργο για την αντιπυρική περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής τόνισε πως «συζητήσαμε για ζητήματα τα οποία άπτονται ευρύτερων θεμάτων πολιτικής προστασίας και πως θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την συνεργασία με τον κ. Χαρδαλιά».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δημιουργούνται έξι νέα πυροσβεστικά κλιμάκια στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι.

Για την αντιπλημμυρική προστασία ανέφερε πως «έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα, προετοιμάζονται και άλλες μελέτες. Έχει μία αξία η πολιτεία να δώσει δυνατότητες για να γίνουν ακόμη περισσότερα έργα για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας. Το ζήτημα της βόρειας Ελλάδας και της κεντρικής Μακεδονίας είναι ένα στοίχημα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση».

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις