Απόφαση για τέσσερα ΚΔΑΠ στον Δήμο Προσοτσάνης

Στην δημιουργία τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών προχωρά ο Δήμος Προσοτσάνης. Το πρώτο θα λειτουργηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Πετρούσας, το δεύτερο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης, το τρίτο στο Δημοτικό Σχολείο Σιταγρών και το τέταρτο στο Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους. Για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ο Δήμος Προσοτσάνης αποφάσισε να παραχωρήσει την χρήση των τεσσάρων χώρων.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α πρόκειται να εκδώσει πρόσκληση για την ίδρυση Κ.Δ.Α.Π, και οι διαδικασίες

που απαιτούνται θα υλοποιηθούν από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης και τον Δήμο Προσοτσάνης.

“Τα ΚΔΑΠ είναι δομές που μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά δημιουργικές δραστηριότητες. Λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και φιλοξενούν παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους έως την υποχρεωτική εκπαίδευση 5 έως 12 χρόνων. Ο θεσμός των Κ.Δ.Α.Π. προσφέρει επίσης στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020, μέσω voucher. Για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κάθε δομής Κ.Δ.Α.Π., απαιτούνται χώροι με ειδικές τεχνικές προδιαγραφές” αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Προσοτσάνης όπου συζητήθηκε το θέμα.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις