Ανακοινώθηκε η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Ψαχνά

Η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Ψαχνά Εύβοιας ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού.

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ο κ. Σπανός βρέθηκε στο σημείο όπου πρόκειται να αναγερθούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους, τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων αλλά και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.071.000 €, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, εντός του μήνα, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους 18 μήνες.

Ύστερα από την δημοπράτηση, εξασφαλίστηκε έκπτωση 45% από τον ανάδοχο – εργολάβο, ενώ το συνολικό μέγεθος του συγκροτήματος θα είναι 1.360 τ.μ. Συγκεκριμένα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις ύψος 8 μέτρων, θα θεμελιωθούν με μπετόν και θα αποτελούνται από έναν μεταλλικό σκελετό με πάνελ. Το γήπεδο θα είναι 986 τ.μ και οι βοηθητικοί χώροι 373 τ.μ. Για τις συνολικά 170 θέσεις κερκίδων, θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης.

«Η μεγαλύτερη χαρά θα είναι όταν θα έχουμε ολοκληρωμένο το έργο, και θα δούμε τα παιδιά των Ψαχνών και όλης της Μεσσαπίας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων να έρχονται να παίζουν να το απολαμβάνουν, να αθλούνται και να είμαστε και εμείς χαρούμενοι για αυτά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κατά την ανακοίνωση του έργου.

«Ένα έργο που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μελετητικά στην προηγούμενη θητεία, από την δημοτική αρχή, εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση, έγινε η διαγωνιστική διαδικασία από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πλέον έχουμε ανάδοχο και όπως έχουμε μάθει να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, μπαίνουν μπουλντόζες.

«Θα υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση, γιατί οι καιροί είναι περίεργοι και σύντομα περιμένουμε μία άρτια ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέλαβαν στην διαδικασία επίτευξης του έργου, που ξεκινά από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας. «Θα ήταν ασέβεια από την πλευρά μου να μην ευχαριστήσω τον πρώην περιφερειάρχη και νυν Δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Μπακογιάννη ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στο να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας:

«Ο Δήμος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ πλην 10.000 ευρώ για την ηλεκτρονομηχανολογική μελέτη που ήταν αναγκαίο να γίνει». Παράλληλα, επεσήμανε τη βαρύνουσα σημασία του έργου, σε μία πόλη που φιλοξενεί τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Η περιοχή έχει ένα πανεπιστήμιο που θα φιλοξενήσει και αυτό το χώρο, δεν είμαστε μία περιοχή, ένας δήμος με την αναλογία της νεολαίας, που είναι σε άλλες πόλεις. Εδώ φιλοξενούνται 10.000 φοιτητές ή 4.000 τουλάχιστον σε καθημερινή βάση», υποστήριξε ο κ. Ψαθάς.

Διαβάστε επίσης: Εκπτωτικό πρόγραμμα από τον Πεζοπορικό Σύλλογο Ζακύνθου

«Ο Α’ και Β΄ βαθμός αυτοδιοίκησης έχουν δημιουργήσει μία ομάδα, έχουμε να κάνουμε με ένα γήπεδο που υποστηρίζει ομαδικά αθλήματα και έτσι ακριβώς χτίσαμε και στηρίξαμε τη δουλειά μας με τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ύψιστης σημασίας: «Όλοι μαζί παίζουμε στο ίδιο γήπεδο όλοι μαζί εξυπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών δεν υπάρχουν ξεχωριστές ατζέντες είμαστε μαζί και συνεχίζουμε για τα επόμενα έργα».

Στην ανακοίνωση του έργου βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης- Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Βουρδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ηλίας Μπουρμάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Γαλάνης και η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, Τζοβάννα Γκόγκου.

Πηγή: stereanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις