Με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης

Συνάντηση εργασίας με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, σχετικά με τις κτιριακές παρεμβάσεις στον Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης και το Κοινοτικό Κατάστημα.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης υποδέχτηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Δημαρχείο τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη και τον Σταθμάρχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης Αντώνη Σαραντουλάκη παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με θέμα τις κτιριακές παρεμβάσεις στον Λιμενικό Σταθμού Αγίας Γαλήνης και το Κοινοτικό Κατάστημα. Μετά την ψήφιση του σχετικού έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ από τα οποία 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και 20.000 ευρώ από πόρους Δήμου. Επίσης τα ποσά κατανέμονται σε εργασίες ύψους 108.000 ευρώ και 12.000 ευρώ σε εξοπλισμό.

Μετά την λήξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε:

«Προχωράμε με ταχείς ρυθμός στην δημοπράτηση ενός αναγκαίου έργου όχι μόνο για την Αγία Γαλήνη αλλά για ολόκληρη την περιοχή μας που θα λύσει τα προβλήματα του Λιμενικού Σταθμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη, τον Σταθμάρχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης Αντώνη Σαραντουλάκη και βέβαια τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανώλη Φουντιδάκη για την άψογη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας ώστε να συνταχθεί μια άρτια τεχνική μελέτη η οποία έλαβε την σχετική χρηματοδότηση.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη για την έγκριση της χρηματοδότηση έπειτα από επίσκεψη μου στο Υπουργείο όπου και εξέθεσα τα προβλήματα του Δήμου μας, αλλά και τον τον Δ/ντή Επιτελικού Γραφείου ΥΝΑΝΠ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη για την συμβολή του.»

Από την πλευρά του ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Λ.Σ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης δήλωσε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά μας τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη για την έγκριση της χρηματοδότησης και βέβαια ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη για την συμπαράσταση και την έμπρακτη στήριξη του στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Λιμενικού Σταθμού.

Σε αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ολοκληρώθηκε η μελέτη που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες μας και συμβάλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις