Νίκος Χαρδαλιάς από Χανιά: 275 δείγματα θα λαμβάνονται καθημερινά από το "Ιωάννης Δασκαλογιάννης"

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στις πτήσεις εξωτερικού την 1η Ιουλίου,  μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου στα Χανιά.

Για τον λόγο αυτό σήμερα στην Κρήτη βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς με πρώτο σταθμό της επίσκεψης του το αεροδρόμιο των Χανίων όπου και είχε σύσκεψη με αρμόδιους τοπικούς φορείς και με απώτερο στόχο να διαπιστωθεί αν είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα του αεροδρόμιο και αν έχουν ληφθεί και όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  ο  κ. Χαρδαλιάς μετά το τέλος της σύσκεψης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι ημερησίως θα λαμβάνονται από τους επισκέπτες που θα φτάνουν Χανιά 275 δείγματα από τους επισκέπτες που θα έρχονται στα Χανιά για να υποβληθούν σε τεστ covid 19,  βάσει ενός αλγόριθμου.

Οι έλεγχοι θα γίνονται από ειδική ομάδα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων συνεπικουρούμενα από κλιμάκιο της πυροσβεστικής, αστυνομίας και στελεχών διαχείρισης του αεροδρομίου.

«Ολοκληρώσαμε εδώ στα όμορφα Χανιά την τεχνική σύσκεψη, την απαραίτητη που γίνεται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας , ώστε με όρους ασφάλειας και με σεβασμό στη δημόσια  υγεία να ανοίξουμε πτήσεις εξωτερικού από 1η Ιουλίου.

Ικανοποιητικά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής και από την 1η Ιουλίου συγκεκριμένη ομάδα επιβατών θα υποβάλλεται σε στοχευμένους ελέγχους.

Θα λαμβάνονται καθημερινά 275 δείγματα βάσει αλγόριθμου από πλευράς επιβατών και με βάση αυτόν θα γίνει η επιλογή και σε 24ώρες θα έχουμε αποτελέσματα για να τα διαχειριστούμε. Υγειονομική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αναλάβει το κομμάτι της δειγματοληψίας και θα συνεπικουρείται από τα στελέχη πυροσβεστικής και αστυνομίας με φορείς διαχείρισης αεροδρομίου, την Τετάρτη να υποδεχτούμε τους πρώτους ταξιδιώτες

Την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η βασική άσκηση προσομοίωσης και θα πάνε όλα καλά. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιλαμβανόμαστε ότι είναι άμεση προτεραιότητα το άνοιγμα του τουρισμού αλλά αυτό  θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Μας ενδιαφέρει να έρχονται οι ταξιδιώτες αλλά προέχει την ίδια ώρα ο γενικός πληθυσμός και όσοι τους υποδεχθούν να παραμείνουν ασφαλείς».

Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed.

Σύμφωνα και με το ΑΠΕ, Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη στα γραφεία διοίκησης του αεροδρομίου στην οποία συμμετείχαν ακόμα, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης , ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημοσθένης Μπαντουράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας , του Πολεμικού Ναυτικού, ο Γενικός Διευθυντής του αεροδρομίου Τάσος Τηνιακός και το στέλεχος της Fraport Ηλίας Μαραγκάκης

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και από το αεροδρόμιο Χανίων να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους. Image removed.

Την βεβαιότητα της ότι το αεροδρόμιο Χανίων « ανοίγει» για τις πτήσεις εξωτερικού με απόλυτη ασφάλεια, εξέφρασε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, « τα Χανιά ανοίγουν με ασφάλεια και αισιοδοξία. Ήδη οι πρώτες πτήσεις καταγράφονται γεμάτες. Ο στόχος είναι, να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να κρατήσουμε το καλό όνομα των Χανίων για να μπορέσουμε να προσδοκούμε του χρόνου το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed. Image removed.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον σχεδιασμό που υπάρχει ευχαριστώντας τον κ Χαρδαλιά για την παρουσία του και στα Χανιά .

Από την πλευρά του το στέλεχος της Fraport Ηλίας Μαραγκάκης τόνισε.

« Στην Fraport εφαρμόζουμε στα αεροδρόμια τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα που υπάρχουν. Η συνεργασία μας με την ομάδα του κ υπουργού και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι άψογη. Ο στόχος μας είναι κοινός .Οι επισκέπτες μας να νοιώσουν από την πρώτη στιγμή ασφάλεια και σιγουριά για τη χώρα μας».

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις