Τοποθετήθηκε ο μηχανισμός Seatrac στο Φανάρι Ροδόπης

Τοποθετήθηκε ο μηχανισμός αυτόνομης εισόδου - εξόδου ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στην ακτή Ιουλία Φαναρίου, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Καθαριότητας Δήμου Κομοτηνής Νίκο Στεργιάδη, ο οποίος μετέφερε την είδηση μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Σήμερα Παρασκευή συνεργείο του Δήμου Κομοτηνής θα βρίσκεται στο Φανάρι για τις τελευταίες λεπτομέρειες, καθώς εκτός από τον μηχανισμό, έχουν τοποθετηθεί διάδρομοι και συνοδά έργα προσβασιμότητας, ώστε «όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν ν’ απολαμβάνουν το μπάνιο τους», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Στεργιάδης.

Όπως είναι γνωστό, το Seatrac τοποθετήθηκε πρώτη φορά στην παραλία Ιουλία, που βρίσκεται εντός του οικισμού του Φαναρίου, το 2017, και από τότε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ατόμων που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν τη θάλασσα.

Όμως πρέπει με το τέλος του καλοκαιριού να αποθηκεύεται σε ασφαλή χώρο από το Δήμο Κομοτηνής, ώστε να τοποθετηθεί ξανά το επόμενο καλοκαίρι στην παραλία, ενώ πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην παραλία, όπως ο διάδρομος πρόσβασης, ειδικές τουαλέτες και άλλες υποδομές, ώστε να είναι η παραλία και το μηχάνημα πλήρως προσβάσιμα.

Εν τω μεταξύ, όταν αναπτυχθούν όλα τα μπαράκια από τους επαγγελματίες που "κέρδισαν" τους διαγωνισμούς, ανάλογα με τον ελεύθερο χώρο, ο Δήμος Κομοτηνής θα τοποθετήσει επιπλέον δημοτικές ομπρέλες στις παραλίες Φαναρίου και Αρωγής.

 

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις