«Φαλακρό 400»: Το νέο ποδηλατικό δρώμενο της περιοχής

Σχεδόν 20 θαρραλέοι ποδηλάτες από όλη τη χώρα συμμετείχαν σε άλλη μία μοναδικά υπέροχη, ασφαλή και άκρως απαιτητική διαδρομή 417 χιλιομέτρων των 4 Νομών που «ένωσε» την Ανατολική – Μακεδονία & Θράκη διασχίζοντας την κορυφή του Όρους Φαλακρό.

Εμπνευστής και διοργανωτής ήταν για άλλη μια φορά ο Αλεξανδρουπολίτης κ. Κωνσταντίνος Δεληγεώργης, που στόχος του είναι να αναπτύξει αυτή την ασχολία όσο το δυνατόν περισσότερο, και ήταν μια πολύ καλή κίνηση για φέτος να κάνουν τη διαδρομή στο Φαλακρό.

Όλοι οι συμμετέχοντες περίμεναν με ανυπομονησία αυτή την διοργάνωση μιας και την συζητούσαν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσημη παρουσίασή της στο καλεντάρι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δράττοντας την ευκαιρία να ποδηλατήσουν για ώρες σε ευθείες δίπλα στη θάλασσα, σε γραφικές περιοχές, αφήνοντας τη μοναδική μεγάλη ανάβαση του αγώνα στα μισά της διαδρομής.

«Τη συγκεκριμένη διαδρομή την σχεδίασα από πάρα πολύ παλιά μιας και η κορυφή του Χ/Κ Φαλακρού ήταν από τις αγαπημένες μου προπονήσεις το 2003. Λόγω την ιδιαιτερότητάς της δυσκολίας οι συμμετέχοντες έπρεπε να έχουν πολύ καλή εμπειρία, γι' αυτό και ήταν αναμενόμενο να συμμετάσχουν λίγοι αθλητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νευροκόπι, Κομοτηνή ενώ από την Αλεξανδρούπολη ήμασταν μόνο δύο άτομα και χαίρομαι ιδιαίτερα για τον δεύτερο αθλητή με καταγωγή από Δράμα, μιας και τον προπονούσα στο γυμναστήριο»

Εκκίνηση και τερματισμός ήταν το Σπαθί της Κομοτηνής. Η διαδρομή ήταν κυκλική με κατεύθυνση το Πόρτο Λάγος, Εύλαλο, Κεραμωτή, Καβάλα, Δράμα, Χ/Κ Φαλακρού, Δράμα, Παρανέστι, Ξάνθη και Κομοτηνή

«Κάθε χρόνο με τον Σύλλογό μου διοργανώνουμε πάνω από 15 πετυχημένες και ασφαλής ποδηλατικές διαδρομές σε όλη την Ελληνική επικράτεια από πάρα πολύ εύκολο έως και πάρα πολύ δύσκολο βαθμό δυσκολίας. Η συγκεκριμένη χρειαζόταν πολύ καλή ατομική προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχαριστώ όλους τους παρευρισκόμενους που στήριξαν την διοργάνωση μου. Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στην φίλη μου Μαρία Κούκη που ήταν η μοναδική γυναικεία συμμετοχή και οδηγούσε το γκρουπ στις ατελείωτες ευθείες».

 

Πηγή: e-evros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις