Συλλήψεις στο Ιόνιο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τα τελευταία 24ωρα συνελήφθησαν στα αεροδρόμια Ζακύνθου, Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, συνολικά, 24 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις , την Κυριακή (26-07-2020), συνολικά επτά αλλοδαποί, οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Γερμανία.

Στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, την Κυριακή (26.07.2020) πέντε αλλοδαποί, το Σάββατο (25.07.2020) σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, επτά αλλοδαποί και την Πέμπτη (23.07.2020) ακόμη ένας αλλοδαπός, οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Τέλος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, εντοπίστηκε την Παρασκευή (24-07-2020), ένας αλλοδαπός και την Πέμπτη (23.07.2020) σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ακόμη αλλοδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, οι οποίοι με τη χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων, που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλονιάς πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα 25 έως και 26 Ιουλίου 2020.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

  • Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν (19) άτομα, από τα οποία (1) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, (1) για κλοπή, (6) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, (6) για στέρηση άδειας οδηγήσεως, (1) για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς, (1) για μέθη και (3) για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν (131) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (10) υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τρείς (3) σχετικά με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού.

  • Στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν (2) άτομα για αδικήματα που ενδεικτικά αφορούσαν (1) για ηχορύπανση και μία (1) για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς.

Βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (1) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Στη Λευκάδα αντίστοιχα κατά του ελέγχους συνελήφθησαν (2) άτομα, από τα οποία (1) για παρεμπόριο και ένας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Βεβαιώθηκαν (40) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (2) για μη χρήση μάσκας αναφορικά με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού.

  • Στην Κεφαλονιά τέλος συνελήφθησαν (11) άτομα από οποία (2) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, (2) για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως και (7) για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς.

Βεβαιώθηκαν (21) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (10) υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ από τους ελέγχους που αφορά τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού, διαπιστώθηκαν (8) παραβάσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις