Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Στέλνονται άμεσα ενισχύσεις ιατρικού δυναμικού

Πλησιάζει η λύση στο θέμα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ύστερα από την προοπτική κλεισίματός του λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.

Με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναστέλλεται η συγκέντρωση που θα πραγματοποιούταν σήμερα (30/07) στο Κέντρο Υγείας. Όπως σημειώνει, ύστερα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, μετά τη συνάντηση με το Διοικητή της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, δήλωσε τα εξής:

"Μεταφέροντας την αγωνία των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας για την αδυναμία κάλυψης των εφημεριών το επόμενο διάστημα λόγω έλλειψης γιατρών συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό.

Ο Διοικητής παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Διοικούσας του Κ.Υ. Σαλαμίνας Βασίλη Ελευθεριανου, επιλήφθηκε άμεσα του θέματος με ορισμό γιατρών από άλλες δομές υγείας.

Η άποψη η δίκη μας είμαι σταθερή. Θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις των δήμων υγείας της ΠΕ νήσων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε το Υπουργείο Υγείας που έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των δομών υγείας της χώρας μας.''

Στέλνονται άμεσα ενισχύσεις ιατρικού δυναμικού

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος επισημαίνει πως πλησιάζει η λύση στο θέμα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του ιδίου, της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Μπόγρη και του Δημάρχου Γ. Παναγόπουλου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του ο Δ.Μαρκόπουλος σημειώνει:

"Έγραφα προ δύο ημερών πως επίκειται λύση στο θέμα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας μετά και από παρεμβάσεις μας (προσωπικές δικές μου, αντιπεριφερειάρχη νήσων κ. Μπόγρη και Δημάρχου Γ. Παναγόπουλου). Με πληροφόρησε η διοίκηση της Β' ΥΠΕ πως άμεσα στέλνονται ενισχύσεις ιατρικού δυναμικού (ένας Ιατρος, αγροτικοί κι επικουρικοί), ενώ υπήρξε σημερινή σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν λύσεις.

Και μια επισήμανση: πέρσι και πρόπερσι το κέντρο υγειας με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση “κάποιοι” δεν έβλεπαν κανένα θέμα και δεν δημιουργούσαν κανένα ζήτημα λες κι όλα λειτουργούσαν (δήθεν) ρολόι. Φέτος …θυμήθηκαν να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτά για την ιστορία.

Θερμά ευχαριστώ για την προσπάθεια τους: πρόεδρο Τριμελούς Διοικούσας επιτροπής 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας Βασίλειο Ελευθεριανό και την κυρία Ευαγγελία Καραγιάννη-Αντωνίου δημοτική σύμβουλος, εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμινας".

Τα oνόματα των ιατρών που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του salaminionvima.gr είναι οι εξής: 

Περισσότερα σε Ειδήσεις