Και 4ος γάμος εστία κορονοϊού - Σύψας: «Μπορεί να επαναφέρουμε τα SMS»

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ανέφερε σε συνέντευξή του, πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, ακόμη και της επαναφοράς των SMS, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και σε 4ο γάμο.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων. Αν το επιβάλει η κατάσταση τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Για τον καθηγητή, το μείζων πρόβλημα είναι τα ενδογενή κρούσματα και εξήγησε πως η αύξηση οφείλεται τόσο στην χαλαρότητα που επιδεικνύουν κυρίως οι νέοι, αλλά και στα φαινόμενα συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά και άλλες εκδηλώσεις.

«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό κομμάτι που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. Και φοβάμαι πως μπορεί στο τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς πολιτών προ δύο εβδομάδων, με τα πανηγύρια, την χαλαρότητα και τους συνωστισμούς. Τα αστικά κέντρα είναι εκεί που εστιάζουμε, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού», είπε.

Οι γάμοι στο επίκεντρο της πανδημίας

Η ενδογενής διασπορά του κορονοϊού, όπως τόνισε ο κ. Σύψας, είναι αυτή τη στιγμή το πιο ανησυχητικό ζήτημα για τους ειδικούς. Χθες από τα 77 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, αρκετά αφορούν γάμους που έγιναν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Από τον γάμο στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν 23 κρούσματα, καταγράφηκαν άλλα τρία, τα δύο στην συμπρωτεύουσα και το ένα από τον Νομό Πέλλας, κάτι που φοβόντουσαν οι ειδικοί αφού η παρουσία ατόμων από άλλες περιοχές, μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα κρούσματα.

Κρούσματα όμως εντοπίστηκαν και σε άλλους γάμους. Θετικά κρούσματα βρέθηκαν σε γάμο στις Σέρρες, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και 9 κρούσματα από έναν άλλο γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Το βράδυ ωστόσο σήμανε συναγερμός και στην Λάρισα, καθώς μετά από γάμο που τελέστηκε στην πόλη της Θεσσαλίας, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν μετά την διαδικασία ιχνηλάτησης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις