Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Έκκληση για αιμοδότες

Σήμα κινδύνου στέλνει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, τονίζοντας ότι «τα ψυγεία των αιμοδοσιών αδειάζουν».

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται και αυτό το καλοκαίρι, εκατοντάδες ασθενείς με θαλασσαιμία εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων αίματος. ''Για μια ακόμη χρονιά, την καλοκαιρινή περίοδο και ειδικά αυτήν την εποχή, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας'', αναφέρει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, η μειωμένη προσέλευση στις αιμοδοσίες λόγων των αδειών του καλοκαιριού αλλά και του φόβου που έχει προκαλέσει η πανδημία, συνετέλεσαν στο να μείνουν άδεια τα ψυγεία των αιμοδοσιών, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγαλύτερες από τις προσφερόμενες ποσότητες. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία καθώς δεν παίρνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για την σωστή θεραπεία τους.

''Ανησυχούμε ότι το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα ενταθεί, αφού κάθε χρόνο από τις 20 Αυγούστου έως τις 15-20 Σεπτεμβρίου περνάμε τη δυσκολότερη περίοδο. Φέτος που πολλοί αιμοδότες κινδυνεύουν να αποκλειστούν εξαιτίας του COVID-19, οι ελλείψεις θα είναι τραγικές. Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας απευθύνει έκκληση στους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων για να αιμοδοτήσουν'', καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Θαλασσαιμίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις