Νεκρά πουλιά και ερπετά γέμισε η Στερεά Ελλάδα από την φονική πλημμύρα στην Εύβοια

Οι παραλίες της Στερεάς Ελλάδας, απέναντι από την Εύβοια, γέμισαν από νεκρά πουλιά και ερπετά που σκότωσαν οι κεραυνοί και παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Η υπερκαταιγίδα στην Ευβοια προκάλεσε και οικολογική καταστροφή. Οι παραλίες της Στερεάς Ελλάδας απέναντι από την Εύβοια γέμισαν από νεκρά πουλιά και ερπετά, που σκότωσαν οι κεραυνοί και παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους. Δεκάδες νεκρά ψάρια ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.

Μπάζα, κομμάτια δέντρων αλλά και δεκάδες ερπετά που παρασύρθηκαν από τον ορμητικό χείμαρρο της Εύβοιας και πέρασαν απέναντι, στη Στερεά Ελλάδα, αντίκρυσαν το πρωί παραθεριστές

Πρόκειται για τυφλίτες, λιμνόφιδα και Σαπίτες, όλα ακίνδυνα για τον άνθρωπο, σύμφωνα με την Ελληνική Ερπετολογική εταιρεία. Δυστυχώς όμως, όταν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας έφτασαν στην περιοχή, τα περισσότερα ήταν ήδη νεκρά.

«Από την Εύβοια φερτά υλικά, κοντέινερ, ψόφια ζώα, αυτοκίνητα, καναπέδες και πολλά φίδια ζωντανά που ήρθαν στην παραλία, προφανώς ξεχείλισε ο ποταμός από το Ληλάντιο και ήρθαν όλα τα αντικείμενα από απέναντι σ’ εμάς» λέει στην ΕΡΤ ο Βασίλης Περγάλιας, δήμαρχος Τανάγρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μακάβριο το θέαμα και στην παραλία της Χαλκίδας. Δεκάδες περιστέρια, υπέκυψαν στην ορμή της νεροποντής και έπεσαν νεκρά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις