Μεϊμαράκης: Ζητά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τους πληγέντες

Την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια, ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι οι καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας έρχονται να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο έργο των αρμόδιων κρατικών αρχών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και ως εκ τούτου απαιτείται η ταχύτατη συνδρομή και συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης ρωτά την Επιτροπή με ποιον τρόπο και πότε αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και πώς προτίθεται το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστροφών να συμβάλει στη διαχείριση της κρίσης.

Μεϊμαράκης: Ολόκληρη η ερώτηση του για την Εύβοια

«Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα επλήγη από, πρωτοφανή για την εποχή, ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν ιδιαίτερα εκτεταμένες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας. Παρά τα γρήγορα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της καταστροφής καθώς και της διάσωσης των εγκλωβισμένων πολιτών, το μέγεθος της υλικής αλλά κυρίως της ανθρώπινης απώλειας είναι τεράστιο.

Αυτή η τραγωδία προστίθεται στο επιβαρυμένο έργο των αρμόδιων κρατικών αρχών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η άμεση συνδρομή και συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η κρίση και να ανακουφιστούν οι πληγέντες κάτοικοι της Εύβοιας. Με βάση τα παραπάνω, ερωτώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Με ποιον τρόπο και πότε αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης; Πώς προτίθεται το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστροφών να συμβάλει τόσο στη διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού όσο και στη διαχείριση των συνεπειών της κρίσης;».

Περισσότερα σε Ειδήσεις