Τουρκικός Τύπος: «Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό»

Πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου είναι σήμερα η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Oruc Reis ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Oruc Reis θα πάει νότια του Καστελλόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

«Η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί», γράφει η Hurriyet.

Image removed.

«Καλή τύχη Oruc Reis. Προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους», γράφει η Sabah.

Image removed.

«Ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της Συνθήκης των Σεβρών», είναι σύμφωνα με την CumHuriyet η «έξοδος» του τουρκικού ερευνητικού πλοίου. «Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις