Τέσσερα νέα έργα για τον Βόλο ενέκρινε ο περιφερειάρχης

Τέσσερα νέα έργα ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός για την ένταξη στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του δήμου Βόλου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στον αρχικό προϋπολογισμό με το σύνολο πλέον να φτάνει τα 19,5 εκατ. ευρώ.

Τα έργα εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση από την Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας στα πλαίσια της 1ης Επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Βόλου.

Δηλώσεις του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού 

«Τριάντα έργα συνολικού προϋπολογισμού 19,5 εκατ. ευρώ αλλάζουν και αναμορφώνουν το Βόλο τα επόμενα χρόνια.

Σε συνεργασία με το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και τις Υπηρεσίες μας σχεδιάσαμε ένα πρωτοπόρο αναπτυξιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλους τους στόχους της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα δίνει λύση σε πάγια προβλήματα του Βόλου.

Τα έργα αυτά αφορούν στον πολιτισμό, την αναμόρφωση κτιρίων, τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα περιβαλλοντικά, επιχειρηματικότητας, κοινωνικής οικονομίας, αλλά και έργα στήριξης των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων. Από το Πρόγραμμα αυτό ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να δώσουμε μια άλλη δυναμική στην πόλη του Βόλου με έργα και δράσεις για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Τα τέσσερα νέα έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:
  • Βελτίωση και Αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, οπτικοακουστικών συστημάτων, σκηνής και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Θεάτρου, π/υ 3.600.000 €
  • Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Μαιάνδρου για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Δήμο Βόλου, π/υ 311.000 €
  • Ανάπλαση πλατείας Γερμανικών και δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους, π/υ 420.000 €
  • Μετατροπή της οδού Γαμβέτα σε ήπιας κυκλοφορίας, π/υ 400.000 €.

Περισσότερα σε Ειδήσεις