Προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Προχωρούν από την περιφέρεια Θεσσαλίας οι προσλήψεις 200 ατόμων ιατρικού και λοιπού προσωπικού για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας στο πλαίσιο του σχεδίου ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου ««Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», συνολικού προϋπολογισμού 11,29 εκ. €.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την πρόσληψη περίπου 25 ατόμων ιατρικού προσωπικού και 175 ατόμων λοιπού προσωπικού, για 24μηνη απασχόληση, για παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο διετούς απασχόλησης.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλει στην άμεση διαχείριση των αυξημένων αναγκών υγείας των πολιτών, στην ενίσχυση και στήριξη των Μονάδων Υγείας και του υπηρετούντος προσωπικού και την ευρύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας στον τομέα της υγείας.

«Η αναστάτωση που προκαλεί ο κορονοϊός στη ζωή των ανθρώπων και στις οικονομίες μπορεί να περιοριστεί όταν συνδυάζεται ο έγκαιρος εντοπισμός και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας για τη διασπορά των λοιμώξεων.

Μετά την ευελιξία που εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, διοχετεύουμε με μεγάλη ταχύτητα πόρους για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και την αντιμετώπιση του covid 19» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε Ειδήσεις