Κομισιόν: 150 εκατ. ευρώ για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία

Στα 150 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ελληνικό πρόγραμμα που ενέκρινε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόγραμμα εγκρίθηκε βάσει του Προσωρινού Πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια στήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα καλύψει το κεφάλαιο κίνησης που ανέρχεται έως και στο 50% των δαπανών που βαρύνουν τους δικαιούχους το 2019. Σκοπός του προγράμματος είναι να στηρίξει πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ξαφνική έλλειψη ρευστότητας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο Προσωρινό Πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση ανά εταιρεία δεν θα υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ, όπως προβλέπεται από το Προσωρινό Πλαίσιο. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση της σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους μέλους.

Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις