Συνελήφθη 14χρονος στην Πάτρα για κλοπή και εκβιασμό

Στη σύλληψη ενός 14χρονου ημεδαπού πέρασαν χθες το απόγευμα στην Πάτρα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβιασμό και κλοπή.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μία ημεδαπή γυναίκα συνεργός του ανήλικου. Τα πλήρη στοιχεία της έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο ανήλικος αφαίρεσε την πινακίδα κυκλοφορίας από σταθμευμένη μοτοσυκλέτα το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου, στην Πάτρα.

Στη συνέχεια η συνεργός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και του απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να του επιστρέψει την κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο ιδιοκτήτης συναντήθηκε με τον 14χρονο και του έδωσε 50 ευρώ για να την παραλάβει, ωστόσο ο ανήλικος του παρέδωσε μία σακούλα που είχε μέσα ένα... χαρτόνι.

Μετά από αυτό, ο κάτοχος της μοτοσικλέτας κατέφυγε στην Ασφάλεια που ξεκίνησε έρευνες οι οποίες κατέληξαν στη σύλληψη του ανήλικου, την ταυτοποίηση της συνεργού του που δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για την παραμέληση της εποπτείας του.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις