Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της νέας γέφυρας στο Κόσμιο Κομοτηνής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την κατασκευή της νέας γέφυρας του οικισμού Κοσμίου στην Κομοτηνή, καθώς και την αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού.

Η χρηματοδότηση φτάνει τα 2.211.000 ευρώ και έχει εξασφαλιστεί από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μέτρα και πλάτος 16,75 μέτρα, δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, και θα κατασκευαστεί στη θέση της υπάρχουσας γέφυρας η οποία είναι αρκετά παλαιά και εμφανίζει σημάδια καταπόνησης.

Παράλληλα με την κατασκευή της γέφυρας, το έργο προβλέπει και τη βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι την είσοδο του Κοσμίου, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους δύο μέτρων.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το σημείο της γέφυρας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ και τους περιφερειακούς συμβούλους Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη και Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, και είχε ενημέρωση για το έργο από τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Τάσο Παράσχου και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ροδόπης Κώστα Δερνεκτσή.

 

Πηγή: inkomotini.news

Περισσότερα σε Ειδήσεις