Ανακαινίζονται δεκαοχτώ παιδικές χαρές στην Καρδίτσα

Αναβαθμίζονται 18 παιδικές χαρές στον Δήμο Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 315.000€. 

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο προχωράμε ένα χρήσιμο έργο προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς και καλαίσθητους χώρους παιχνιδιού με νέες και σύγχρονες δραστηριότητες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας, ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της 28492/18-5-2009 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚB 931/18-5-2009).

Οι επιλεχθείσες δεκαοχτώ παιδικές χαρές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας, (Καρδίτσας, Κάμπου, Μητρόπολης, Ιτάμου και Καλλιφωνίου) κοντά σε σχολικές μονάδες, πάρκα και πλατείες.

Οι χώροι περιφράσσονται με περίφραξη χωρίς να απομονώνονται οπτικά από την ευρύτερη περιοχή, δημιουργούνται διακριτές ζώνες παιχνιδιού για τις δύο ηλικιακές ομάδες (νήπια και παιδιά).

Περισσότερα σε Ειδήσεις