Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος

Την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα και για τέσσερις μήνες για λόγους δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τη μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μία περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα και έτσι οι υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιχειρούμενη προβοκάτσια.

Όπως λένε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, για τη φωτιά στη Μόρια είναι πολύ νωρίς και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να μιλήσει κανείς για προβοκάτσια, ωστόσο, υπάρχει μία σειρά στοιχείων που προσανατολίζει τις Αρχές προς την εκδοχή του οργανωμένου εμπρησμού.

Στον καταυλισμό το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς είχαν ανιχνευτεί πολλά κρούσματα κορονοϊού, ενώ η ιχνηλάτηση που ήταν σε εξέλιξη μπορεί να εκτόξευε τον αριθμό των κρουσμάτων.

Έτσι, υπήρχε στους κόλπους των προσφύγων και των μεταναστών η ανησυχία ότι τα μέτρα περιορισμού και η «καραντίνα» θα κλιμακωθεί στη Μόρια. Επίσης, αντιδράσεις είχε προκαλέσει η διαδικασία απομόνωσης των διαπιστωμένων κρουσμάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις