Φωτιά κοντά στην Μονή Παντοκράτορα στην Πεντέλη

Κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι με τους 100 και πλέον νεκρούς, στο Νταού Πεντέλης, ξέσπασε πριν από λίγη ώρα νέα εστία με τους πυροσβέστες και εθελοντές να τρέχουν να την αντιμετωπίσουν.

Του Γιώργου Σόμπολου

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε δασική έκταση πλησίον της μονής Παντοκράτορος στην Πεντέλη. Τουλάχιστον 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες της περιφέρειας έχουν φτάσει στο σημείο.

Μέχρι αυτή την στιγμή η μόνη δεν απειλείται από την πυρκαγιά, ούτε επίσης άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση.

Η πυρκαγιά, προς το παρόν, δεν δείχνει να εξαπλώνεται, ωστόσο στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ και το ενδεχόμενο να λάβει διαστάσεις είναι έντονο.

Προς το παρόν, δεν κρίνεται αναγκαία η κινητοποίηση εναέριων μέσων, απόφαση η οπολια βέβαια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την εξέλιξη της κατάσβεσης.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον του Ιεράς Μονής Παντοκράτορα Νταού Πεντέλης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 10, 2020

Περισσότερα σε Ειδήσεις