Απoστολή του kedenews στη ΔΕΘ-Helexpo: Ανοίγουν οι διεργασίες για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης συμμετέχουν στο πάνελ με θέμα τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας του Thessaloniki Helexpo Forum. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει αργά το βράδυ στην πόλη, λόγω υποχρεώσεων. 

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί και αποστολή του kedenews, όπου και θα καλύψει όλες τις διεργασίες στη ΔΕΘ. Ο εκπρόσωπος της Pressgroup και Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας, Γιώργος Κωστούρος και o φωτορεπόρτερ, Γιάννης Βαρνάς.

Σήμερα στην Αίθουσα 1 στο «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης» θα παρευρίσκονται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το Thessaloniki Helexpo Forum ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή στις 11:00 με το πάνελ για τις «Νέες Τεχνολογίες στον Πρωτογενή Τομέα» και στη συνέχεια στις 13:00 την «σκυτάλη» παίρνουν τα πάνελ «Ψηφιακή Δικαιοσύνη», στις 15:00 «Ενέργεια, Αειφορία και Βιώσιμες Πρακτικές» και στις 17:00 «Εξωστρέφεια και οι Εξαγωγές στις Νέες Συνθήκες».

O δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφερόμενος στην έναρξη του προγράμματος δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «το αυθεντικό είναι αιώνιο. Αυτό είναι το σλόγκαν αυτής της προσπάθειας και δεν θα μπορούσε μια πόλη αιώνια όπως η Θεσσαλονίκη να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηριστικά δήλωσε:«Είναι σημαντικό το ότι η κεντρική πόλη της Μακεδονίας, η κεντρική πόλη των Βαλκανίων, μια πόλη με ένα τόσο μεγάλο λιμάνι, μία πόλη στην οποία διακινούνται τόσο πολλά προϊόντα, είναι η πόλη όπου οργανωμένα ο δήμος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ξεκινούν μια εκστρατεία ορθούς πληροφορήσεως του καταναλωτικού κοινού υπογραμμίζοντας το γιατί η αγορά απομιμητικών προϊόντων βλάπτει καίρια αυτόν που τα αγοράζει».

Έξι μηχανήματα αυτόματων ελέγχων στην Εγνατία

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε μάλιστα ότι στην Εγνατία Οδό θα εγκατασταθούν έξι αυτόματα μηχανήματα ελέγχου διακίνησης προϊόντων με το πρώτο να τοποθετείται στον άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίου.

Τα άλλα πέντε θα μπουν σε σημεία της Εγνατίας φτάνοντας μέχρι την Ηγουμενίτσα επιτρέποντας, όπως είπε ο υπουργός, να ελέγχονται έτσι όλα τα φορτηγά ως προς τι διακινούν. Αντίστοιχα μηχανήματα θα μπουν σε επόμενο διάστημα και στις Εθνικές Οδούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το ΣΚ

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

  • Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo,
  • Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 
  • Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Περισσότερα σε Ειδήσεις