Forum ΔΕΘ - Αποστολή του kedenews: «Να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο της ΝΑ Ευρώπης»

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο πάνελ με θέμα τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας του Thessaloniki Helexpo Forum. Ο εκπρόσωπος της Pressgroup και Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας kedenews συνομίλησε τόσο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Στη νέα προγραμματική περίοδο διαθέτουμε 40% επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους στις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, σε ένα συνολικό ποσό 2,6 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο φόρουμ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, παρουσίασε ένα μέρος του σχεδίου για το project των υποδομών στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι, όπως γίναμε το παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, να γίνουμε και το παράδειγμα της ανάκαμψης, που πρέπει να είναι ταχεία», είπε ο υπουργός. Να γίνει η Θεσσαλονίκη το κέντρο της ΝΑ Ευρώπης και της Βαλκανικής και καλύτερη καθημερινότητα είναι οι δυο στόχοι, τόνισε.

Μέρος στο φόρουμ έλαβαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις