Νέες προδιαγραφές για τις μάσκες στα σχολεία μετά το... αλαλούμ - Σταματά η παραγωγή τους

Διακόπτεται άμεσα η παραγωγή μασκών με εντολή της ΚΕΔΕ, μετά τον καταιγισμό σχολίων για το μέγεθος. Το twitter χθες γέμισε από εικόνες παιδιών με μάσκα, η οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάλυπτε όλο τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας κρίθηκε αναγκαία η επαναδιατύπωση των προδιαγραφών.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19».

Τι λέει ο άνθρωπος που έφτιαξε τις μάσκες στα σχολεία

Ο άνθρωπος που παρασκεύασε περίπου 500.000 μάσκες τόνισε ότι τις έφτιαξε με βάση τις οδηγίες που του δόθηκαν.

«Οι οδηγίες που δόθηκαν εξαρχής και οι διαστάσεις ήταν 10×18 για τα παιδιά έως 10 ετών και 12×22 για τα παιδιά άνω των 10 ετών και για καθηγητές και δασκάλους. Το τελικό προϊόν είναι αυτό γιατί οι πτυχές είναι 3 από 2 πόντους και υπάρχει γύρω γύρω από μία ραφή είπε ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι προμηθευτές είχαν τονίσει το μεγάλο μέγεθος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις