Κορονοϊός: Λήψη μέτρων ζητά ο δήμαρχος

Τη λήψη μέτρων, μετά τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ζητά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

Ειδικότερα ο δήμαρχος του νησιού σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει πως «λαμβάνοντας υπόψη τον, ουσιαστικά, ανοικτό χαρακτήρα του ΚΥΤ και της γειτνίασης αυτού με τον οικιστικό ιστό της πόλης της Σάμου και στα πλαίσια αποφυγής διασποράς του ιού και της προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, θεωρώ απαραίτητο την λήψη άμεσων μέτρων σχετικά με:

1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντα πληθυσμό μεταναστών / προσφύγων.

2. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα )και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με την διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη Δομή, προσωπικό των ΜΚΟ )

3. Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/ προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της Δομής COVID-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.

4. Προληπτικός έλεγχος των ταξιδιωτών που εισέρχονται στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

5. Ενίσχυση των Αστυνομικών και Λιμενικών δυνάμεων.

6. Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου, μετά τη διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις