Πλημμύρισαν Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη (εικόνες)

Από το βράδυ της Πέμπτης χτύπησε η κακοκαιρία Ιανός την Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, με πλημμύρες, πεσμένα δέντρα και διακοπή ρεύματος. 

Η κακοκαιρία στην Ζάκυνθο

Στην Ζάκυνθο τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 10 μποφόρ. Τα μεσάνυχτα το νησί χτυπήθηκε από την κακοκαιρία, με τον κόσμο να μένει στα σπίτια του. Στην περιοχή του Καλαμακίου, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και της ΔΕΔΔΗΕ. Η φωτιά έσβησε αμέσως, αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες. Από την βλάβη αυτή, μένει χωρίς ρεύμα ξενοδοχείο της περιοχής που φιλοξενεί τουρίστες, αλλά και περίπου δέκα σπίτια. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα

Το παρακάτω βίντεο από τους θυελλώδεις ανέμους είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός»:

Πλημμύρες στην Κεφαλλονιά

Την ίδια ώρα, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στην Κεφαλλονιά. Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τόσο μέσα στην πόλη του Αργοστολίου όσο και σε χωριά του δήμου. Σε αρκετές περιπτώσεις τα δέντρα έχουν παρασύρει και καλώδια ΔΕΗ όπως στην είσοδο της ΒΙΠΕ.

Η παραλιακή ζώνη Αργοστολίου μετατράπηκε σε... λίμνη και ο δήμος με έκτακτη ανακοίνωσή του ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους έως ότου συνεργεία του δήμου, της Πυροσβεστικής και της ΔΕΗ αποκαταστήσουν τις ζημιές και επαναφέρουν τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου.

Οι πλημμύρες στην Ιθάκη

Την ίδια ώρα, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ιθάκη στη διάρκεια της νύχτας. Ο Θανάσης Λιβιτσάνης, έπαρχος του νησιού μίλησε για μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη. Όπως είπε, από τους θυελλώδεις ανέμους που συνοδεύουν τον Μεσογειακό Κυκλώνα, έχουν ξηλωθεί σκεπές, έχουν πλημμυρίσει σπίτια κι έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στασινός χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή» και παρακάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις γιατί «οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες».

Περισσότερα σε Ειδήσεις