Σύψας: Αναμένονται νέα μέτρα ακόμη και αύριο

Σε συνέντευξη του ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ανέφερε πως με τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζονται στην Αττική, νέα μέτρα αναμένεται να παρθούν ακόμη και αύριο.

«Είμαστε σε αυτό που λέμε πορτοκαλί φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, το λεγόμενο lockdown», είπε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απέδωσαν», σημείωσε και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούργια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις». «Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις